Janne Petersson

Strängnäs Truckmeet genomfördes den 17-18 maj. Det var premiär, fast ändå inte. Det hölls ett truck meet på samma plats förra året, men det var första året under nuvarande flagg.

Valle Jensen gläds över uppslutningen och människors engagemang. Det mesta fungerade bra, men det var en del tekniska problem när röster skulle räknas och resultat presenteras.

– Vi tar till oss allt – både positivt och negativt, för att knyta ihop ett ännu bättre kalas nästa gång.

Många engagerade

Förutom Valle Jensen är det Angela Soltun Larsson och Malin Andersson som stått i spetsen av arrangemanget. En annan nyckelperson är Mikael Hammarström, som hållit i evenemang och företagsutställning. Men det behövs fler än så för ett lyckat truck meet.

– Det är många fler som hjälpt till, vilket vi är mycket tacksamma för. Utan deras insatser vore det inte möjligt, understryker Valle Jensen.

Träffpunkt

Strängnäs Truckmeet drog bilar från hela landet och även från grannländerna.

– Det är alltid kul att träffa folk och kolla på fina bilar, säger Frida Lindberg, Söderhamn, som rycker in och kör för Stefans Transport i Bollnäs.

Även Stefan Jonsson själv fanns på plats.

– Det är trevlig. Man springer på folk som man inte sett på ett tag. Det ger även anledning att putsa bilen en gång per år, skrattar han.

Strängnäs Truckmeet bjöd på en uppsjö av stora bilar, men också av mindre sådana.

– Vi är ett gäng entusiaster som har modellbilarna som hobby och som gärna visar upp dem på olika arrangemang. Huvudsakligen är det modeller i skala 1:14, berättar David Bohlin, Österfärnebo.

Nöjda utställare

Företagsutställaren Erik Bjärle, från Lastbilstillbehör.se i Nyköping, visade företagets produkter, däribland egentillverkade solskydd i glasfiberarmerad plast. Han var nöjd med arrangemanget och tyckte att det gav värdefulla kontakter.

Ett annat företag som tog tillfället i akt att komma i kontakt med lastbilsbranschen var Biokleen. Företaget är huvudsakligen inriktat på svensktillverkade produkter för rengöring av hem och trädgård, men vill bredda sig till tunga fordon, främst med avfettning och tvättmedel.

– Det har varit en väldigt trevlig upplevelse att träffa alla glada människor och se hur chaufförerna lever för och vårdar sinafordon. Här finns bilar som gått 100 000 mil, men som trots det är i fantastiskt skick. Det är imponerande, säger Robert Weber på Biokleen.

– Känslan man får är att det är en folkfest, där alla bryr sig om varandra, tillägger Robert Weber, som gärna har fortsatt kontakt med branschen.

Resultat: www.strangnastruckmeet.se