Tjänar tid med dubbel-GPS

Med Scanlasers styrsystem för hjullastare, iCON Grade 3D, får användarna en mängd fördelar. Scanlasers lösning med dubbel-GPS ger konstant position på skopan. Hjullastarsystemet bygger på samma beprövade teknologi som Scanlasers system för grävmaskiner och garanterar hög precision och lång livslängd.

Förutom kompatibilitet med alla kända GPS:er på marknaden får användarna ett system med hög noggrannhet – det blir rätt från början. Det är enkelt att använda och gör att de snabbt kommer igång.

Vi träffar Joakim Östensson vid ett rondellbygge strax utanför Skellefteå. De håller på att lägga sista handen vid gång och cykelvägar med hjälp av hjullastare. Den nya Volvo L60G är utrustad med Scanlasers maskinstyrningssystem för hjullastare med dubbel-GPS (iCON grade 3D), och Joakim är väldigt nöjd.

– Det fungerar hur bra som helst. Fördelarna är att slippa alla fluktkäppar, jag får ju en bild av hur projektet ska vara utan att det står massa käppar som andra backar omkull.

– Tidsmässigt tjänar jag mycket, eftersom jag inte behöver stå och vänta på utsättning: Jag vet ju redan vad som behöver göras på projektet eftersom jag har alla höjder och data med mig in i hytten. Det blir helt enkelt ett bättre flyt i arbetet för mig.

  • Mässtidningar    Tidningar inom mediagruppen Swepress