Swecon får Turebergs att rulla

När Turebergs Åkeri i Sollentuna sjösatte den stora utbytesplanen för sina anläggningsmaskiner föll valet på Swecon. – Vi måste ha en partner med närvaro i hela Sverige. Dessutom, Volvos servicemaskiner i storleken L60 och L70 – som är mycket viktiga för oss – står i en klass för sig, säger Daniel Bergholtz, vd för Turebergs Åkeri.

Turebergs Åkeri med 180 anställda och cirka 600 miljoner kronor i omsättning har utvecklats mycket snabbt sedan starten 2007. Men ägaren och grundaren Daniel Bergholtz är långt ifrån någon ”färsking”.

Redan 1989 startade han ett bolag med fokus på avfallshantering och återvinning. Företaget blev en betydelsefull aktör i branschen och 2005 sålde Daniel verksamheten till SITA samtidigt som han fick anställning i den stora koncernen.

– Men jag hittade inte riktigt min roll där, det var för stort. Så efter två år valde jag att hoppa av och starta Turebergs Åkeri. Det har gått bra, jag har jobbat hårt och har bra medarbetare. Naturligtvis beror det även på att vi fyllde ett behov på marknaden, säger Daniel Bergholtz.

Turebergs Åkeri har specialiserat sig på tjänster inom infrastrukturprojekt, recycling och transporter. Förutom de cirka 180 anställda sysselsätter man lika många som underentreprenörer och har verksamhet i hela Skandinavien, men med tyngdpunkten i Sverige.

  • Mässtidningar    Tidningar inom mediagruppen Swepress