Strand blir chef för land

Magnus Strand har tagit över rollen som chef för Division Land inom DB Schenker i Sverige. - Jag har jobbat många år inom DB Schenker och sett företaget inifrån. Och i mitt förra jobb som vd för SDS (Schenker Dedicated Services) fick jag även möjlighet att se DB Schenker som kund från utsidan. Jag tror att det kommer att vara till stor nytta i min nya roll, säger Magnus.

Magnus Strand kommer närmast från tjänsten som chef för SDS, en oberoende 4PL-operatör* som ingår i DB Schenkerkoncernen som han byggt upp från grunden.

1993 hade SDS en kund som man skötte transporter för över hela världen. Idag har företaget 130 anställda i Tyskland och Sverige och omsätter 1,5 miljarder SEK.

Han har tidigare också varit vd för DB Schenker Privpak som levererade paket till privatkunder, vd för Skandiatransport Logistik som lagrade metaller och också en kortare tid vd för DB Schenkers tågverksamhet i Sverige.

- Jag har varit i många olika delar av verksamheten och har en förståelse för hela kedjan, vilket jag tror är oerhört nyttigt Det är ju en jätteverksamhet vi pratar om, Division Land i Sverige är den tredje största verksamheten i hela DB Schenkervärlden. Bara landdivisionen i Tyskland, och flygverksamheten i Kina har större omsättning, säger Magnus Strand.

  • MässtidningarTidningar inom mediagruppen Swepress