Bauma 2013 har överträffat alla förväntningar hos Kinshofer gruppen. I den grupp av företag ingår inte bara Kinshofer som tillverkare av fäste för kranar och grävmaskiner, utan även dess dotterbolag: Demarec; tillverkare av rivningsverktyg och mobila saxar, samt RF-System AB med ett omfattande utbud av tillbehör för grävmaskiner, lastmaskiner och kranar, vilket kompletterar det stora utbudet hos Kinshofer.

I den stora utomhusmontern fanns även Kinshofers systerföretag, inom svenska Lifco-gruppen, Darda GmbH med fjärrstyrda minigrävare, och Brokk AB med dess rivningsutrustning.

Allt detta gjorde montern till en av de mest lockande på Bauma 2013, hela tiden full med besökare - vars intresse inte bara låg på att ta del av det kompletta utbudet, utan det blev även nya rekord i gjorda beställningar. Samma sak med den senaste tekniken såsom I-Lock på snabbfästen som dubbel säkerhet, TC tiltsnabbkoppling och NOX2 tiltrotatorer.

En av orsakerna till framgången för den senare var den helt nya NOXPROP proportionella styrsystem, utvecklat av Kinshofers partnerföretag Vemcon, som presenterades och visades för första gången för en stor publik.

Intresserade kunde sedan testa det själva i en datoranimering, eller i praktiken med en grävmaskin.