Stellan mest bränsleeffektiv

Stellan Carlsson, 48-årig egenföretagare från Hammarö utanför Karlstad, vann årets svenska final i Volvo Lastvagnars tävling the Drivers Fuel Challenge på Ring Knutstorp i onsdags. Den 19 september tävlar han för Sverige i världsfinalen mot 22 andra nationer, där totalt 11 000 förare kämpat om att bli snålast i sitt eget land –åtminstone när det gäller bränsle.

- Jag gick in för att utnyttja rörelseenergin maximalt. ”Tänket” har jag sedan tidigare men den lite oväntade vinsten gör att jag kommer praktisera det mer i min vanliga körning, säger Stellan Carlsson, som till vardags kör en Volvo FM13, tipp och kran från 2012.

Årets Sverigefinal på Ring Knutstorps motorbana samlade 31 finalister från de lokala kvaltävlingar som genomförts i hela landet under våren. Tävlingen var öppen för förare av alla märken och lockade drygt 300 deltagare. Finalen inleddes med ett kvalheat som kördes på den avlysta banan i två varv, drygt 4 km, med två FH och en FH16. Maxtiden var satt till nio minuter för att få en mer realistisk körning.

  • Mässtidningar    Tidningar inom mediagruppen Swepress