Det svenska skidskyttelandslaget blev genom Volvo Lastvagnars sponsorskap först i skidskyttevärlden med en trailer för att valla skidorna, vilken snabbt blev en förebild för andra team. Succén var omedelbar och till årets säsong har skåpbyggaren Specialkarosser AB förfinat trailern och bland annat byggt ett extra rum som dras ut på bakgavellyften då bilen står parkerad.

-Trailern är väldigt viktig. Vi har 400 par skidor som skall skötas om och trailern ger oss mer tid att jobba med skidorna istället för att lägga tid på att bära över allt till de traditionella vallabodarna. Med tillbygget av det extra rummet får vi plats med en ytterligare arbetsplats, säger Håkan Blidberg som är marknadschef på Svenska Skidskytteförbundet.

En bra arbetsmiljö är väldigt viktig då många vallor innehåller fluor, som är farligt att inandas. Genom att använda trailern säkras en bra ventilation. I år har man för säkerhets skull även byggt en glasvägg som skiljer av arbetsplatsen för de mest hälsovådliga vallorna från den övriga trailern.