Sidovinge med redskapsfäste

Lindaplogen är en sidovinge med eget redskapsfäste som möjliggör att bära med sig samt använda exempelvis en diagonalplog samtidigt som man använder sidovingen. Sidovingen har fyra funktioner - höj/sänk, in och ut i bakkant/sidled, vinklas ned/upp i bakkant (tiltas) samt det egna redskapsfästet.

Vid plogning av bilvägar är man ofta i behov av flera redskap för att kunna utföra jobbet tillfredsställande. I dagsläget kan man bara bära med sig ett redskap åt gången vilket resulterar i flera resor fram och tillbaka för att byta redskap alternativt att dra dom med sig på vagn.

Denna lastarmsburna sidovinge kan man bära tillsammans med ett valfritt redskap som man fäster framför sidovingen i det redskapsfäste som finns på sidovingens ram. Hela konceptet blir mycket smidigt och användarvänligt.

När man underhållsplogar kan man lägga ner vingen tillsammans med förplogen och på så sätt ploga en mycket bred väg i ett enda drag vilket leder till både tidsvinst och bränslebesparing. När det blir mer snö och högre plogkanter hissas vingen upp så att man kantskär plogkanten samtidigt som man underhållsplogar med förplogen.

När så våren och snösmältningen kommer så sänker man ned vingen och snödikar samtidigt som man isriver eller plogar slask med förplogen.

  • Mässtidningar    Tidningar inom mediagruppen Swepress