• Scanias nya serviceanläggning i Norrtälje har tagit plats på expansiva Sika industriområde. Under invigningsdagen visades flera Scania-bilar, inklusive några av Svempa Bergendahls utställningsfordon.
 • Koncernchefen Henrik Henriksson har kunnat följa bygget under sina resor till Roslagen. Han gläds åt att Norrtälje nu har fått en riktigt Scaniamässig serviceanläggning.
 • Nicklas Hjälström, servicechef på Scania Sverige i Norrtälje, fyllde 40 år samma dag som 40-miljonersinvesteringen invigdes. Här blir han gratulerad av koncernchefen Henrik Henriksson och Bernt Gustavsson, återförsäljarchef på Scania region Stockholm.
 • Koncernchefen Henrik Henriksson, kommunalrådet Ulrika Falk, åkaren Roger Kopamees och servicechefen Niklas Hjälström var några av huvudpersonerna vid invigningen av Scanias nya serviceanläggning i Norrtälje.
 • Roger Kopamees har kört för budfirman Lillebil i över 30 år. Henrik Henriksson var nyfiken på hans tankar kring valet av bil och påbyggnad.
 • Första leveransen från anläggningen på Sika gick till Roger Kopamees, som fick nycklarna av Scanias koncernchef Henrik Henriksson.
 • Kommunalrådet Ulrika Falk och Robert Sobocki, vd i Scania Sverige, klippte bandet när den nya anläggningen invigdes.
 • "Anläggningen blir ett enormt lyft för oss. Vi boar in oss under maj och sedan drar vi igång för fullt", berättade Nicklas Hjälström, som jobbar tillsammans med åtta mekaniker samt två personer med ansvar för kundmottagning och reservdelar.
 • Peter Gustafson, Gottröra, visade upp en imponerande hästtransportkombination bestående av bil och släp, byggt av nederländska Reolofsen Horse Truck. "Här får vi plats med sju till åtta hästar och kan bo tolv personer", berättade Peter, som utbildar och tävlar hästar av egen uppfödning. Ekipaget används när Peters systerdotter Alice Boglund tävlar för landslaget för Children-ryttare.

Sällsynt bra tajming av Scania

Flera anledningar fira ny toppmodern serviceanläggning

Snacka om tajming! I slutet av april invigde Scania Sverige sin nya serviceanläggning i Norrtälje. Samma dag firade Nicklas Hjälström, Scanias servicechef på orten, sin 40-årsdag. Det blev också dagen då åkaren Roger Kopamees tog emot nyckeln till sin nya lastbil av Scanias koncernchef Henrik Henriksson.

Ett stort lyft för Scania och dess kunder i Roslagen med omnejd, men också en viktig investering i det lokala näringslivet.

Så beskrevs den nya serviceanläggningen av Scania Sveriges vd Robert Sobocki och Ulrika Falk, kommunalråd tillika kommunstyrelsens ordförande i Norrtälje.

– Ni är alla väldigt viktiga för oss. Vi är ett stort litet företag och vi vill ha er kvar i Scaniafamiljen. Det fanns inte på kartan att inte vara kvar i Norrtälje. Ni är värda något mycket bättre än det som vi kunnat erbjuda i våra tillfälliga lokaler på Baldersgatan, sa Robert Sobock, riktat till alla åkare och chaufförer som närvarade under invigningen.

Flyttade in på Sika

När Scania skulle investera i sin nya anläggning tog företaget kontakt med Norrtälje kommun, som kunde erbjuda en alldeles utmärkt tomt på nyanlagda Sika industriområde.

– Här har vi fått fantastiska ytor, med bra läge, smidig infart och stora uppställningsplatser, kommenterade Sobock, som lovordade samarbetet med Norrtälje kommun.

Tomten och byggnad mäter 10 000 respektive 1 100 kvadratmeter. Totalt handlar det om en investering på 40 miljoner kronor. Nysatsningen blir ett lyft i många avseenden, med bättre arbetsmiljö, snabbare genomloppstider, kortare ståtider och högre effektivitet för både verkstaden och dess kunder.

– Vi är förstås väldigt glada för den investering som Scania gör i vår kommun. Den är viktig för vår arbetsmarknad, men också för att klara våra växande transportbehov. Vi vet att många åkare är väldigt glada för denna långsiktiga satsning, sa Ulrika Falk.

Goda grannar

Norrtälje är i expansiv fas och växer med över 1 000 personer per år. Expansion är kännetecknande även för industriområdet Sika.

– Med hittills 15 tomter sålda vet vi att ni kommer att få många goda grannar. Och det blir förstås fler än så. Många jobb kommer att skapas här på Sika och vi önskar er varmt välkomna.

Scanias koncernchef Henrik Henriksson har sommarstuga i Roslagen och har därför passerat nybyggnationen ett stort antal helger.

– Jag har väntat på den dagen. Nu är den äntligen här och det ser mycket bra ut. Det här är betydligt mer Scaniamässigt än det vi kunnat erbjuda tidigare. Utmaningen nu är att fylla verkstaden, för både gamla och nya modellserierna håller riktigt hög kvalitet.

Henrik Henriksson lovade fortsatt utveckling av produkter och tjänster som underlättar för åkerierna och i förlängningen även för deras kunder.

– Vi måste jobba nära varandra, med öppenhet och rakhet. Det är så vi bygger långsiktiga relationer, fortsatte Henrik och tackade för stödet från åkare och chaufförer.

 • Mässtidningar  Tidningar inom mediagruppen Swepress