Rudenstams föredrar Allison i stadstrafik

Rudenstams Parti AB är ett familjeföretag som driver partihandel med frukt och grönt, och som köper närodlade och importerade varor som distribueras till detaljhandeln i Småland, Östergötland och Västergötland. Distributionen sker med åtta egna Scanialastbilar.

Ett av de senaste tillskotten till fordonsflottan är en Scania P250 DB 4x2 med Euro 6-motor och Allisons helautomatiska växellåda ur 3000 SeriesTM.

Björn Segerberg, som är fordonsansvarig på företaget, har valt Allisons helautomatiska växellådor för körningar i stadstrafik.

- Eftersom vårt kunddistrikt omfattar både närområdet Jönköping/Huskvarna och orter på lite längre avstånd från företaget i Huskvarna, så väljer vi konfiguration av våra distributionsbilar efter vilken typ av körningar de är tänkta för.

- Vi har enbart goda erfarenheter av Allisonlådor från vår gamla Scania som gått 45 000 mil utan att vi någonsin haft några problem med växellådan, och det förväntar vi oss inte heller att få med vår nya Allisonutrustade lastbil, fortsätter Segerberg.

På bilden ser vi föraren Fredrik Gustafsson arbeta i ett vackert landskap med Rudenstams äppelodlingar och Vättern i bakgrunden.

  • Mässtidningar    Tidningar inom mediagruppen Swepress