Nya radialdäck och ny fabrik för jordbruket

Continental investerar nästan 50 miljoner EUR i affärsenheten jordbruksdäck För att genomföra detta kommer däcktillverkaren och tekniska företaget att skapa produktionskapacitet vid däckanläggningen i Lousado, Portugal. Under loppet av denna satsning kommer125 nya arbetstillfällen att skapas, för tillverkningen av premiumdäck för lantbruk av märket Continental.

Företaget har dessutom lagt grunden för ytterligare investeringar i tillverkningen av däck för jordbruk inom den närmaste framtiden om marknaden och försäljningen visar utökat behov.

– Med denna investeringen ger vi ett tydligt tecken på att Continental ännu en gång är aktiv som premiumtillverkare inom sektorn för lantbruksdäck med vårt premiumvarumärke Continental. I Lousado har vi ett utmärkt läge och ett högt motiverat och erfaret team, som tillverkar banbrytande radialdäck i en produktionsanläggning av toppklass, för den krävande lantbrukssektorn, sade Nikolai Setzer, styrelseledamot vid Continental och chef över däckdivisionen, vid undertecknandet av investeringsavtalet i Lousado, Portugal.

  • Mässtidningar    Tidningar inom mediagruppen Swepress