Nya Ducato på husbilsmässan

Fiat fanns på plats med ett nytt Fiat Ducato husbilschassi på Elmia Husvagn Husbil. Fiat Ducato dominerar den europeiska husbilsmarknaden totalt och mer än tre av fyra husbilar i Europa byggs på Ducato-chassi.

Elmia Husvagn Husbil är Nordens största mässa för husbilar och husvagnar och lockade långt över 36 000 besökare i år. Antalet utställare var drygt 150 företag från sju olika länder.

Nya Ducato, som lanserats under våren, kan sammanfattas med orden Mera Teknik, Mera Komfort och Mera Värde. Det är den sjätte generationen Ducato och hela 500 000 Ducato-baserade husbilar rullar idag runt i Europa.

Fiat är från 2006 och till dags dato den enda tillverkaren som utvecklat ett speciellt husbilschassi i samverkan med alla ledande husbilstillverkare. Med 5 olika axelavstånd, sex olika chassilängder och fyra motoralternativ är möjligheterna att skapa olika versioner 600 stycken.

Det går bra för Husbilsbranschen i Sverige och det går bra för Fiat som tillverkare. Under första halvåret 2014 ökade Fiat sina registreringar av husbilar i Europa med 5 procent jämfört med samma period i fjol medan branschen som helhet bara ökade 1 procent för motsvarande perioder.

  • Mässtidningar    Tidningar inom mediagruppen Swepress