− Allt fler tillverkare av olika typer av fordon ser fördelarna med Litiumbatterier. Det är en uppåtgående trend och som innovationsföretag är det vår plikt att se till att det finns bra batteriladdare till dem, säger Sören Hofgaard, försäljningschef på CTEK.

Små, lätta och starka är nyckelord för Litiumbatterier, eller LFP- och LiFePO4, batterier som de också kallas. Egenskaperna är uppskattade på en allt bredare marknad. Liksom alla batterier kräver de underhållning och laddning och ju mer avancerade de är desto högre krav ställs på laddaren. CTEK´s nya LITHIUM XS är designad för att maximera både prestanda och livslängd för LiFePO4-batterier.

− Litiumladdaren är lika avancerad i sin teknik som våra övriga laddare och lika lätt och säker att använda.”Connect and forget” är nyckelord vi eftersträvar, säger Sören.

Laddaren kopplas direkt till batteriet i fordonet och den automatiska 8-stegsladdningen startar så fort kontakten sätts i uttaget och kan startas om när som helst genom att trycka på Reset-knappen. Med laddström på upp till 5A är LITHIUM XS väldigt flexibel och laddar LiFePO4-batterier från 5 Ah till 60 Ah och kan underhållsladda batterier upp till 120 Ah.