Ny generation invertersvets

Extra boost i tändögonblicket, Anti-Sticking och automatisk reglering för jämn ljusbåge. Det är en del av den avancerade tekniken i den senaste generationen av 1-fas invertersvets från Spark Gys. Den smidiga invertern erbjuder 200 ampere och gör det möjligt att svetsa upp till 5 millimeter grova elektroder. Invertersvetsen presenteras av Blys VIP på årets MaskinExpo.

Spark 200E Inverter har elektronik som effektivt stödjer användaren från det att elektroden sätts i handtaget.

– Hot Start gör svetsen otroligt lätt att tända då den själv lägger på extra boost i tändögonblicket. Arc-force är en återkoppling mellan svetsen och ämnet genom jordklämman via en microprocessor i svetsen som reglerar hur mycket kraft som behövs för att hålla ljusbågen jämn, säger Benny Bly på Blys VIP.

Anti-Sticking är precis vad namnet berättar:

– Om elektroden fastnar bryter svetsen själv så att du kan börja om igen utan att ämnet ser ut som en igelkott med fastbrända elektroder.

Hot Start, Arc force och Anti Sticking är teknik som ofta återfinns på betydligt större verk. Med Spark 200E Inverter blir tekniken tillgänglig i en smidig 1-fas invertersvets på endast fyra kg.

  • MässtidningarTidningar inom mediagruppen Swepress