Ny däcktyp för lätta transportbilar

Efter tre miljoner hårda testkilometer i några av Europas största åkerier, kan Pirelli nu lansera nya Carrier, ett högteknologiskt däck som utvecklats speciellt för transportbilar. Carrier garanterar en lång livslängd på däcken, minskad bränsleförbrukning tack vare mindre rullmotstånd, bättre prestanda på vått underlag och ökad komfort jämfört med tidigare generationers däck.

Med Carrier utökar Pirelli sitt utbud av kommersiella produkter och har här överfört den teknik som har utvecklats för Ultra High Performance-däck på prestandabilar till den kommersiella fordonssektorn. Carrier togs fram med den senaste teknologin och designen, samma som använts framgångsrikt i Pirellis topprodukter P Zero och Cinturato P7, men med ökad betoning på två nyckelfaktorer för transportmarknaden; säkerhet och kostnader för total livslängd.

Det nya transportdäcket togs fram på det italienska företagets forsknings- och utvecklingscenter i Milano, där själva hjärtat i Pirellis teknologi finns och där företagets berömda Formel 1-däck också utvecklats.

Pirellis nya däck Carrier har testats av 20 större åkerier i Italien, Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Spanien och Turkiet. Mer än 50 förare har provat ut de nya däcken i en aldrig tidigare skådad forskningsinsats innan produkten lanserades.

  • Mässtidningar    Tidningar inom mediagruppen Swepress