Mer kraft i nya D-serien

Bandgrävmaskinen EC220E från Volvo Construction Equipment bygger vidare på den tidigare D-seriens goda rykte med minskade utsläpp och lägre bränsleförbrukning samtidigt som den ger mer kraft och högre produktivitet.

Volvo Construction Equipments, Volvo CE, senaste 22-tons bandgrävare, EC220E, är utrustad med en toppmodern Steg IV D6 motor från Volvo som uppfyller strikta utsläppsregler för Nordamerika och reglerade europeiska marknader – utan att kompromissa med styrkan.

Det helt optimerade hydraulsystemet och ECO-läget ger exakt den kraft som behövs för att utföra jobbet, medan motorns automatiska avstängningsfunktion hjälper till att ytterligare minska bränsleförbrukningen och utsläppen genom att automatisk stänga av motorn när grävaren har varit inaktiv under en viss tid.

Den ökade ingångseffekten hos pumpen på EC220E ger mycket snabb respons för bättre produktivitet och snabbare cykeltider – och med bommens flytfunktion kan den pumpkraft som normalt används för att sänka bommen sparas eller användas till andra funktioner, vilket också minskar cykeltiden.

  • Mässtidningar    Tidningar inom mediagruppen Swepress