• Matz Westberg, PRO+ och ombyggnadsansvarig på Renault Nordic AB, visade bland annat en flakbyggnation med Flobyflak och kran från Fossi.

Medvind för Renault i flera olika segment

I Renaults monter var det positiva tongångar. Försäljningen på transportbilssidan går som tåget och bara någon dag innan mässan öppnades kunde företaget redovisa 2014 års resultat – vilket visade sig vara det bästa sedan åtminstone 2008 – när Renault Nordic bildades. -Ja, det är de nya modellerna av Renault Trafic och Master som visat sig vara mycket lyckade, säger Matz Westberg, ombyggnadsansvarig på Renault Nordic AB.

Dessutom var det premiär i montern, fast ändå inte. Visserligen visades nya Renault Trafic upp, men det var ingalunda för första gången – däremot var det premiär för specialversionen Trafic Formula Edition. Även den tuffa modellen har vi tidigare beskrivit i Åkeri & Transport – men för allmänheten blev det första gången och det var många uppskattande ord från besökarna.

-En utmärkt utställning detta, där vi har chansen att visa alla våra nyheter, säger Matz Westberg. Och vi visar även lågprisalternativet Dacia Dokker här på mässan.

Dubbelhytt

Renault Trafic premiärvisades förra sommaren och den utmärkte sig vid våra första provkörningar med en gedigen körglädje och en hög komfortnivå. När det gäller Trafic Formula Edition så handlar det helt enkelt om en specialdesignad version med främst dekormässiga finesser, som kromlister och blanksvarta detaljer, nedlackade stötfångare, ljusramp bak och nya detaljer i grillen.

Vad som är mer praktiskt är utrustningsnivån med dieselvärmare och en välutrustad mediautrustning, med navigator, touchskärm, farthållare, parkeringshjälp och backkamera. Priset ligger på cirka 220 000 kronor och då är den utrustad med en 120-hästars 1,6 liters commonrail med twinturbo.

Även en Trafic med dubbelhytt visades av Renault, liksom en Renault Master med Flobyflak komplett med en 1-tons Fossi –kran.

-En stor av framgångarna har naturligtvis alla nya intressanta bilar, men även det faktum att vårt återförsäljarnät med över 160 företag runt om i landet, avslutar Matz Westberg.

  • Mässtidningar    Tidningar inom mediagruppen Swepress