Maximalt grepp på alla underlag

Michelin X-Super Terrain+ är ett nytt off-road däck för midjestyrda dumprar. Däcket är framtaget för att leverera ökad säkerhet, ökad flexibilitet och förbättrad produktivitet vid stora arbetsplatser.

Däcket finns till att börja med tillgänligt i den mest populära dimensionen 29.5 R25. Michelin arbetar för att succesivt fylla på med ytterligare dimensioner. Däcket är en direkt ersättning till föregångaren Michelin X-Super Terrain+.

Midjestyrda dumprar används i gruvor, på stenbrott och vid markarbeten, samt vid motorvägsarbeten, järnvägs- och dammbyggen samt andra infrastrukturprojekt. Dessa arbeten ökar i antal i hela världen och midjestyrda dumprar har en viktig roll på dessa arbetsplatser. Midjestyrda dumprar, som klarar last på mellan 20 och 50 ton, måste vara extremt anpassningsbara och flexibla. De måste kunna flytta material i alla typer av terräng oavsett väderlek.

- I just dessa extrema förhållanden blir däckets hållbarhet, dragkraft och flexibilitet avgörande. Även tillförlitligheten och styrkan i de maskiner som däcken monteras på är avgörande, säger Torbjörn Larsson teknisk expert för industridäck på Michelin i Norden.

  • Mässtidningar    Tidningar inom mediagruppen Swepress