Maskinexpo 2015 - Prisbelönade LT-stampar visas

Internationella iF Product Design Award 2015 går till Atlas Copcos LT 6005-stampserie. Den prestigefulla utmärkelsen har i över 60 år varit ett bevis på utmärkt design och enastående designarbete. Atlas Copco ställer ut de prisbelönade LT-stamparna på årets MaskinExpo, den 28-30 maj.Atlas Copcos nya LT-stampar är konstruerade för packning där det är ont om plats. Stamparna är ett resultat av både forskning och återkoppling från användarna.

– En grundlig forskningsinsats och ett nära samarbete mellan FoU och vårt industridesignteam är framgångsfaktorer bakom de nya LT-stamparna, säger Fredrik Hägglund, Manager Technical Development Light Compaction Equipment.

– Genom ett starkt fokus på användarna har vi kunnat förbättra maskinens balans och gjort den otroligt lätthanterlig, tillägger han.

En av de viktigaste förbättringarna är den nättare konstruktionen. Sikten ärbetydligt förbättrad, med följden att operatören behöver luta sig 50 procent mindre åt sidan för att se stampens hela fot. Dessutom har användarens greppyta gjorts 300 procent större för ge bättre kontroll.

  • Mässtidningar    Tidningar inom mediagruppen Swepress