Maskinexpo 2015 - Kraftkarl med fokus på miljön

Minsta teleskoplastaren i Manitous construction-serie har fått en ”grön” motor. Den är känd som en kompakt maskin, med en bredd på endast 180 centimeter och under två meter i höjd. Maskinen svänger runt på en femöring, samtidigt som den lyfter både högt och tungt med skopa och gafflar. Den uppdaterade teleskoplastaren visas av svenska Manitou-handlaren Scantruck på MaskinExpo, den 28-30 maj.

Till det yttre ser allt ut att vara som vanligt, men en titt under motorhuven visar att denna kompakta kraftkarl är beredd att möta de nya miljökraven. Den röda Manitou MT 625 har blivit grön – inte på ytan, men väl under huven. På motorfronten har det varit fullt fokus på miljön, vilket resulterat i en 75 -hästars steg III B-motor med partikelfilter.

Den nya generationen av teleskoplastaren har fått hög- och lågväxeln uppflyttad till joysticken. Maskinen har även försetts med automatisk handbroms.

Även om nivåerna har sänkts för både utsläpp och bränsleförbrukning, har MT 625 massor av kraft att utföra alla sina uppgifter på byggarbetsplatsen och andra ställen med behov av kompakt power. Maskinen väger endast 4 800 kg med gafflar, men klarar ändå att lyfta upp till 2 500 kg. Lyfthöjden är 5,85 meter.

  • Mässtidningar    Tidningar inom mediagruppen Swepress