Vad får man om man låter en lastbils- och busstillverkare och en nöjespark slå sina kloka huvuden ihop? Världens roligaste åktur såklart. Den 4 juni invigs nya Farfars Bil på Liseberg med Volvokoncernen som stolt samarbetspartner.

Farfars bil är en av Lisebergs mest klassiska och älskade attraktioner. Nu öppnar den i helt ny tappning. Tillsammans har Liseberg och Volvokoncernen skapat en åkupplevelse där barnen får följa med på en resa från stad till kust och landsbygd. De får också lära sig om trafiksäkerhet och om Volvos historia.

Attraktionen, som är flyttad till en mer central plats i nöjesparken, består av åtta lastbilar och fyra bussar inspirerade av 30-talets fordonsmodeller. När barnen har kört klart kan de hämta ut ett körkort med foto, som visar att de genomgått Lisebergs och Volvokoncernens körkortsutbildning.

Samarbetet kring Farfars Bil förenar två av Göteborgs mest välkända och omtyckta varumärken.

– För oss känns det fantastiskt att äntligen kunna knyta ett av Göteborgs allra starkaste och viktigaste varumärken till Liseberg. Volvokoncernen, med sin gedigna kunskap om tunga fordon och trafiksäkerhet, har gjort det möjligt för oss att lyfta våra älskade Farfarsbilar till en helt ny nivå, säger Lisebergs vd Andreas Andersen.