Kopplingskompetens från Euopart

Europart har givit ut en ny produktkompetensbroschyr med temat ”koppling”. Med den 28-sidiga broschyren visar man åter upp sin kompetens för verkstadsproffsen. I häftet finns inte bara viktiga reservdelar och verkstadsutrustning för kopplingsreparationer, utan även mycket information om kopplingsteknik samt värdefulla beskrivningar och praktiska tips i samband med skadediagnos och felorsaker för kopplingar.

Vid utarbetningen av broschyren har Europart haft ett nära specialistsamarbete med LuK kopplingssystem/Schaeffler Automotive Aftermarket.

Europartprogrammet omfattar kopplingssatser för alla nyttofordonsmärken, och här ingår allt från 430 mm-kopplingar för bussar och lastfordon, 240 mm kopplingssatser för transportfordon och småbilskopplingar med 180 mm diameter.

Bland kopplingssystemen i Europartsortimentet finns t.ex. LuK-kopplingen med friktionsbelägget HD30PLUS, ett friktionsbelägg i den nyaste generationen som utlovar upp till 30 procent längre hållbarhet för kopplingssystemet.

Detta innovativa och slitstarka kopplingsbelägg består av två skikt: Det övre skiktet har mycket goda friktionsegenskaper och sörjer därmed för hög åkkomfort och lågt slitage, med det undre skiktet ger belägget den nödvändiga hållfastheten och stadgan.

Tidningar inom mediagruppen Swepress