Första dagen var 240 inbjudna gäster på plats och fick vara med om en produktförevisning av hela JOABs imponerande produktprogram. Därefter bjöds det på god mat & dryck, stor show och en intressant inblick i historien om Joab.

Joabs historia är onekligen intressant och till viss del unik. Jan Olsson startade verksamheten 1963 i sina föräldrars villagarage med att reparera personbilar. Efter några år övergick han till att tillverka containers och liftdumpers.

Under åren har företaget utvecklats till ett av landets störta lastbilspåbyggare. Idag har Joab 220 anställda, omsätter 450 miljoner och levererar närmare 1 000 enheter årligen. Med ett nyutvecklat och brett produktprogram, en kompetent och erfaren organisation är Joab väl förberett för framtidens utmaningar.

Man har de senaste åren investerat stort i både produktutveckling och nya marknader. Produktionen är högt automatiserad med tre stora robotsvetsanläggningar.

Många miljoner har också investerats i miljöinvesteringar i syfte att minimera sin miljöpåverkan. Målet är en klimatneutral produktion, energieffektiva och viktoptimerade produkter som minskar fordonets bränsleåtgång