• Detta är en tradition hos oss och det är en möjlighet för oss att göra något gott för samhället, säger Daniel Domeij, försäljnings- och marknadschef vid företaget.

Hoppas på sexsiffrigt bud på Rosa bandet

Runt 600 000 kronor har samlats in till förmån för bröstcancerforskningen, sedan starten 2010. Och det är absolut inget Olofsfors har för avsikt att sluta med. -Tvärtom. Detta är en tradition hos oss och det är en möjlighet för oss att göra något gott för samhället, säger Daniel Domeij, försäljnings- och marknadschef vid företaget.
Det är närmare bestämt auktionerna med rosa band till skogsmaskiner som fortsätter. Auktionerna har blivit mycket populära och målsättningen i år är naturligtvis att överträffa alla tidigare vinnande bud.
I fjol gick de rosa banden till Vallsta Skogsmaskiner från Vallata utanför Bollnäs. Företaget lade det vinnande budet på de rosafärgade banden av typ Olofsfors Kovax.
– I år vill vi få in ett sexsiffrigt belopp till bröstcancerforskningen. Olofsfors nya CoverX band är vår senaste bandmodell som med dess unika egenskaper skall skapa ett intresse och få ännu fler att buda på det, säger Daniel Domeij.
Olofsfors har en högt automatiserad produktion och tillverkar förutom band till skogsmaskiner även vägstål och skopstål till entreprenadmaskiner.
Årets auktion öppnades för budgivning den 1 oktober på Olofsfors websida och pågår till och med den 31 oktober. Sedan sker en slutauktion i samband med SE skogsentreprenörers årsstämma i Stockholm, lördagen den 10 november.
– Bröstcancerfonden som är de bröstbehandlades egen fond stödjer patientnära klinisk bröstcancerforskning. Insamlade medel går också till information och stöd för bröscancerbehandlade och deras anhöriga, säger Elizabeth Bergsten Nordström, ordförande Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation - BRO.
Idén med rosa bandet kom från medarbetaren Irene Petterson på Olofsfors, som gjorde den uppenbara kopplingen mellan det rosa bandet och Olofsfors Eco-Tracks skogsmaskinband.
Varje år dör många i Sverige av bröstcancer. Med diagnoser i tid och snabbare behandling ökar chanserna för överlevnad.
  • Mässtidningar    Tidningar inom mediagruppen Swepress