Den 26 juni utnämndes Team Harju från Finland till vinnare i VISTA 2012–2013 – Volvo Lastvagnars och Volvo Bussars globala tävling för eftermarknadspersonal.

”Vi är oerhört glada och stolta över att ha blivit världsmästare”, sa den chockade lagledaren Immo Harju, strax efter det att vinnarna utsetts. ”Tävlingen har varit mycket krävande och det var en tuff dag. Flera moment innebar stor tidspress men vi känner varandra bra och arbetar bra som ett lag.”

Volvo Lastvagnars och Volvo Bussars VISTA - den största tävlingen i sitt slag i världen - inleddes i september förra året med över 17 000 deltagare från 93 länder. Efter flera teoriomgångar och regionala semifinaler återstod till slut bara 32 lag från hela världen. Samtliga reste förra veckan till Göteborg för att delta i världsfinalen i VISTA 2012-2013. Lagen bedömdes utifrån sin förmåga att samarbeta, lösa problem och följa instruktioner enligt Volvos riktlinjer. Med andra ord de egenskaper som krävs för att kunna garantera en kundservice av hög kvalitet.