Engcon prisas för säkerhets skull

Engcons verksamhet i England har tillsammans med den branschunika engelska utbildnings- och certifieringsorganisationen NPORS tagit fram en säkerhetsutbildning för tiltrotatorer som täcker de grundläggande delarna av tiltrotatorn, samt dess användning.

Nu har utbildningen prisats av The Plantworx Innovation Award, som varje år uppmärksammar innovativa företag, produkter och tjänster som haft en stor påverkan inom byggutrustningsindustrin.

– Vi är glada att ha vunnit det här prestigefyllda priset. Som den största tillverkaren av tiltrotatorer i världen så tar vi vårt företagsansvar på stort allvar. Därför är det tillfredställande att våra ansträngningar, likt den här säkerhetsutbildningen, uppmärksammas, säger Robert Hunt, chef för Engcon i England.

Utbildningen är framtagen tillsammans med erfarna tiltrotatoranvändare. Fram till dags datum har 15 NPORS-instruktörer utbildats, testats och certifierats att hålla utbildningen över hela Storbritannien.

– Det är viktigt att komma ihåg att den här utbildningen som NPORS genomför med vår hjälp inte bara är applicerbar på användande av Engcons tiltrotatorer, utan också för tiltrotatorer från andra tillverkare, avslutar Robert Hunt.

  • MässtidningarTidningar inom mediagruppen Swepress