En smart bilvärmelösning

– Den är verkligen smart, men ändå så enkel, säger Jens Holmström, produktchef på KG Knutsson AB. Med det nya grenuttaget får mekanikern nya alternativ vid montering av Calix motorvärmare.

– Vårt nya grenuttag H ingår i vår satsning på att göra smartare lösningar för montören. De är viktiga för oss och vi strävar hela tiden efter att göra våra produkter så optimala som möjligt ur monteringssynvinkel. Det var även med montörerna i åtanke som vi tog fram det nya kupévärmarfästet Quick Clip.

Fördelarna med grenuttag H är flera. Montören slipper extra kabeldragning där motorutrymmet tidigare kunde tvinga fram nödlösningar. Det innebär även större valfrihet eftersom det finns tre möjliga utgångar, ett för motorvärmaren, ett för kupévärmaren och ett extra för en eventuell batteriladdare. Sist men inte minst så är H-kopplingen nästan hälften så stor som den gamla Y-kopplingen.

Grenuttag H är Calix nya standardgrenuttag och kommer att fasa ut det gamla grenuttag Y ur grenlednings- och komfortsatserna, men grenuttag Y kommer fortsatt att finnas kvar i sortimentet.

  • Mässtidningar    Tidningar inom mediagruppen Swepress