E.ON satsar 75 miljoner i nya gasmackar

Före midsommar 2016 kommer E.ON att ha byggt och driftsatt fyra nya publika tankställen för fordonsgas norr om Stockholm. Orterna som berörs är Uppsala, Norrtälje, Enköping och Järfälla. Dessutom byggs en tankdepå i Upplands Bro i anslutning till RagnSells återvinnings-anläggning i Högbytorp.

Sedan 2010 har E.ON öppnat nio tankställen i Stockholms-regionen. Den senaste i Huddinge som energiminister Ibrahim Baylan invigde i mars i år. E.ONs befintliga tankställen ligger framför allt centralt eller söder om Stockholm. Nu blir det en expansion i och kring de norra delarna av Stockholms-regionen.

- Vi märker en ökad efterfrågan på biogas i och kring Stockholms-regionen, och därför investerar vi nu 75 miljoner kr på en fortsatt utbyggnad av tankställen för fordonsgas, förklarar Jonas Abrahamsson, koncernchef E.ON Sverige.

Helt nyligen offentliggjordes ett samarbete mellan E.ON och RagnSells om att tillsammans utveckla och erbjuda framtidens kretsloppslösningar för att både producera energi och att återvinna material.

  • Mässtidningar    Tidningar inom mediagruppen Swepress