Continental varnar för tryckförlust

Continental har lanserat ett program på frivillig basis för byte av 12 000 lastbilsdäck. Däcket som omfattas av programmet är 205/75R17.5 Conti Hybrid LS3 som producerades från kalendervecka 27, 2014 till kalendervecka 26,2015. Produkten såldes främst till tillverkare av originalutrustning i Europa och, i mindre utsträckning, till marknaden för reservdelar.

Enligt feedback från marknaden uppvisade produkten i vissa specifika fall tecken på tryckförlust innan däcket började togs i bruk. Inga personskador eller olyckor har rapporterats. På grund av risk för liknande fall på marknaden har Continental beslutat att byta ut produkten. Styrdäcket som avses är Conti Hybrid i storleken 205/75R17.5 som har DOT-serienumren HW96 F7T9 2714 – 2615.

Kunderna kan identifiera däcken med hjälp av dessa tecken på sidoväggen. Continental har informerat ansvariga nationella myndigheter om däckbytet på frivillig basis. Företaget kommunicerar kontinuerligt med respektive kunder som tillverkar originalutrustning samt med sina däckdistributörer och leverantörer för att identifiera kunder som kan ha köpt däck som behöver bytas ut. Däckägare kommer att meddelas omedelbart om informationen i däckbytesprogrammet.

Berörda däck byts ut utan kostnad för kunden.

  • Mässtidningar    Tidningar inom mediagruppen Swepress