• Kenth-Arne Karlsson, Varberg. - Jag gjorde alla dagarna på en gång. Så slapp åkeriet att betala för den femte. Blev klar förra året. Det var som att sitta av tid, men kursen är kanske bra för dem som är unga i yrket. Jag kör i Europa, Tyskland och Frankrike är redan klara med sin utbildning och jag vet inte vad som gäller om jag skulle få en körning mellan de två länderna.
  • Jan ”Filosofen” Ohlsson, Göteborg. - Jag har varit svårmotiverad. YKB-kursen behövs säkert, men jag är trött på jobbet. Branschen går utför. Dåligt betalt, för många som är här bara för att de utgör billig arbetskraft. Hade de fått schysst lön så hade det varit okej. Men nu ska jag fortsätta och därför ska jag gå kursen.
  • Janne Östlund, Stockholm. - Jag har gått fyra kursdagar, det har varit både bra och dåligt. Det var nyttigt friska upp kunskapen om ABC:n. Resten kunde både jag och de andra sedan tidigare.
  • Hasse Kroon, Västra Frölunda. - Jag har gått tre eller fyra utbildningsdagar. Den sista sparar jag till september 2016 för att femårsperioden ska räcka längre. Avsnittet om färdskrivare och arbetstider var bra. Det blev diskussioner med andra som inte visste så mycket. Det som handlade om ekonomisk körning var bara teoretisk.
  • Sofia Moberg, Alingsås. - Det var en bra utbildning, jag gick den för tre år sedan, när jag gick på Bräckegymnasiet. Jag är nöjd. Det mesta på kursen var bra.

Chaufförer om YKB-utbildningen

  • Mässtidningar    Tidningar inom mediagruppen Swepress