• Hans Arvidsson, conversion manager på Volkswagen Transportbilar, ser fram emot nya versioner av i första hand storsäljaren Transporter och i andra hand den mindre Caddy.

Bra fart hos ett Volkswagen i väntans tider

Hos Volkswagen konstaterade mässpersonalen att Bilar som jobbar visade sig ligga något fel i tiden - för deras del. Det fanns nämligen inte några större nyheter att visa, och vi vet alla att det inom kort kommer såväl en ny Caddy som en ny Transporter. -Däremot kan vi visa en ny påbyggnad i form av Volymmax Ultra. Tack vare nya lösningar har maxlasten i detta skåp kunnat ökas till 955 kilo, berättade Hans Arvidsson Conversion Manager på Volkswagen Transportbilar.

Det är mycket efterfrågat, detta stora skåp på det långa chassiet, eftersom volymen på 19 kubik är stor, men maxlasten med B-körkort skral. De 955 kilo maxlast kan ökas till tusen kilo om en sidodörr väljs bort, samt ett enklare passerarsäte väljs.

-Men den största förbättringen har gjorts på skåpet, där det yttre laminatskiktet förbättrats av tillverkaren Berco så att det kunnat göras tunnare och samtidigt starkare. Golvkonstruktionen är ny och bakgavellyften har omarbetats så att den har tre kolvar istället för fyra, med bibehållen stabilitet.

Positiv utveckling

Förbättringarna gör att den allra största skåpspåbyggnaden förmodligen blir ännu mer populär. Ett mer naturligt förhållande mellan volym och vikt hittar vi annars på mellanstorleken av skåp, med 15 kubiks lastvolym och ytterligare 150 kilo lastvikt.

Volkswagen har haft ett år bakom sig med få produktnyheter och därför är den bibehållna marknadsandelen positiv, med tanke på att nyheterna kommer i år. Volkswagen hade 30,6 procent andel 2014, vilket var en marginell nedgång med 0,1.

Trots att Volkswagen har en i sammanhanget ”gammal” Transporter så säljer den fortfarande väldigt bra i en ökande marknad.

Det har från Volkswagen aviserats en efterföljare redan i början av detta år. Förbrukningen anges i nuvarande Transporter till 0,72 och uppåt - vilket i en första anblick kan verka väldigt lågt, men i nya tidens konkurrens ändå en bit efter.

Volkswagen Transporter finns tillgängligt som heltäckt skåp, som rent chassie, samt chassie med flak. I en glasad version heter bilen Carabelle och Multivan.

Den nya versionen av mindre Volkswagen Caddy väntas släppas senare under detta år.

  • MässtidningarTidningar inom mediagruppen Swepress