Av Alf Wesik

Det har blivit till en mycket trevlig tradition att styra grillen mot Jönköping över påskhelgen, och den årliga customshowen på Elmia. En briljant idé, som jag är ensam om. Knappast, innan helgen var slut hade hela 79 504 personer passerat vändkorsen.

Garanterat 79 504 av dessa stannade till vid en speciell monter. Vid Henrik Guldagers färgexplosion i form av Volvos nya FH-modell i 500 hästarsstorleken. Han berättar för oss att han har svårt att hitta nya idéer till motiv på sina så högt prisade lastbilar, men att han sedan länge haft en idé om motiv i form av en seriestrip.

-Det är ingen speciell serie jag haft i åtanke, bara företeelsen i sig, annorlunda och färgglatt till tusen.

Och vi kan bara konstatera att han lyckats med sin föresats. Det är färgglatt till tusen och uppseendeväckande. Men snyggt, tja, det kan alltid diskuteras. Själv föredrar jag nya Volvo FH i enfärgat vitt.

Det blev pris för Best Paint och lackeringsansvarig har varit Ray Hill. Alla ska veta att det inte saknades konkurrens. De flesta hallar Elmia var späckade med mästerverk. Men när Henrik Guldager är på plats brukar segern gå till honom. Så också denna gång.

I övrigt kan nämnas att Gahnes Åkeri i Visby vann silver i klassen inredning med sin Scania R480. Det allra finaste priset gick till Jönköpings-amerikanen Bernt Karlsson med sin nya vackra pickup Holden R8.