• Stenpiren Resecentrum i Göteborg, NCC ViaSafe och Real Rail vinner Future Transport Award 2015. På bilden ses Stefan Ekman och Marie Björk, båda Västtrafik, Hans Säll, NCC Roads, samt Hans Backman och Thord Sandahl, båda Real Rail AB. Foto: MediaSpjuth

Bäst på framtida transporter

Fyra kilo gjuten mässing är en skaplig tyngd för ett pris. Men äran och prestigen i att ta hem Future Transport Award väger ännu mer. Stenpiren Resecentrum i Göteborg, Real Rail och NCC ViaSafe vann i varsin kategori när priset delades ut på Elmia Future Transport i Jönköping.

Stenpiren Resecentrum i Göteborg vann kategorin Public Transport med motiveringen att de genom sitt ännu inte helt färdigbyggda resecentrum gett staden en attraktiv och välfungerande knutpunkt och terminalbyggnad, samt ett nav för byten mellan spårvagn, buss och färja.

Helhetsgrepp med ansvar

Uppe på scen under transportbranschens stora festkväll på Elmia för att ta emot priset var Stefan Ekman, infrastrukturchef på Västtrafik, och Marie Björk, projektledare för Stenpiren.

– Fantastiskt roligt! var deras reaktion, och de passade också på att utlova att de resecentrum som byggs framöver i hemregionen blir av samma miljövänliga snitt.

I kategorin Intermodal Goods segrade Real Rail, med motiveringen att företaget på ett målmedvetet och effektivt sätt utvecklat intermodala godstransportlösningar för kombinationen lastbil-järnväg.

Både i södra/västra Sverige och i mellersta/övre Norrland har Real Rail tagit ett helhetsgrepp med ansvar för stora delar av kedjan med egna lastbilar, lastbärare, järnvägsvagnar och kombiterminaldrift. Thord Sandahl, vd, och Hans Backman, vice vd, för Real Rail AB tog emot priset.

  • Mässtidningar    Tidningar inom mediagruppen Swepress