Nokian Tractor King är ett nytt kompromisslöst traktordäck för de allra tyngsta maskinerna i tuffa terrängförhållanden i skogs-, schakt- och vägarbeten.  Däckets helt nya slitbanemönster och den kraftigt förstärkta stommen är unika för ett traktordäck.

Kraven på det perfekta traktordäcket har blivit höga då maskinvikten, antalet hästkrafter och hastigheterna har ökat. Nokian Tyres lanserar nu det säkra och slitstarka däcket Nokian Tractor King för skogs-, schakt- och vägarbeten. Tack vare däckets utmärkta slitstyrka och grepp överförs traktorns hästkrafter till underlaget på ett mycket effektivt sätt vilket ökar traktorns arbetsmöjligheter.

Nokian Tractor King har en liknande stomme som däck för tunga schaktarbeten, med stålbälten, extra stomlager och aramid-förstärkta däcksidor. Det i kombination med en stark gummiblandning gör däcket extremt tåligt mot skär- och stickskador i skogs-, schakt- och vägarbeten.

Många traktormönstrade däck ger vibrationsproblem, som förvärras av hastighet och däckslitage. Nokian Tractor King ger komfortabla köregenskaper även i hög hastighet. Dess hållbarhet, slitstyrka och miljövänliga tillverkningsprocess gör det till ett mycket bra val för moderna skogsarbeten och däcket ger föraren trygghet under alla förhållanden.