Arboga först med superladdning

I juli invigde elbilsföretaget Tesla två nya laddningsstationer för Tesla elbilar – en i Arboga och en i Karlstad. Laddningsstationerna är kallade ”Supercharges”, det vill säga extra effektiva och de första av sitt slag i Sverige. I och med etableringarna vill företaget tillgodose behovet av laddningsstationer för sina elbilar på sträckan Stockholm-Oslo.

Den nya laddningsstationen byggs i samarbete med Dinners, som upplåter en del av sin mark. Fler anläggningar följer.

- En toppmodern laddningsstation för framtidens elbilar vill vi gärna ha i vårt servicekoncept. Det passar bra in i vår strategi att vara ett modernt serviceföretag för resenären, säger Georg Häselbarth, ägare till restaurangkedjan Dinners. Utvecklingen har varit mycket positiv i Arboga och därför satsar vi nu på Tesla och på nya restaurangkoncept i Arboga, säger han. Vi har köpt ytterligare en fastighet intill vår nuvarande anläggning, fastigheten har en helt ny servicehall på 4-500 kvm, dit söker vi en operatör.

- I den nya fastigheten finns även en Subway restaurang samt en bufférestaurang, vilka kommer stärka områdets attraktivitet. Vi söker till området ytterligare en bensinoperatör med inriktning på lastbilar.

  • Mässtidningar    Tidningar inom mediagruppen Swepress