Arboga först med superladdning

I juli invigde elbilsföretaget Tesla två nya laddningsstationer för Tesla elbilar – en i Arboga och en i Karlstad. Laddningsstationerna är kallade ”Supercharges”, det vill säga extra effektiva och de första av sitt slag i Sverige. I och med etableringarna vill företaget tillgodose behovet av laddningsstationer för sina elbilar på sträckan Stockholm-Oslo.

Den nya laddningsstationen byggs i samarbete med Dinners, som upplåter en del av sin mark. Fler anläggningar följer.

- En toppmodern laddningsstation för framtidens elbilar vill vi gärna ha i vårt servicekoncept. Det passar bra in i vår strategi att vara ett modernt serviceföretag för resenären, säger Georg Häselbarth, ägare till restaurangkedjan Dinners. Utvecklingen har varit mycket positiv i Arboga och därför satsar vi nu på Tesla och på nya restaurangkoncept i Arboga, säger han. Vi har köpt ytterligare en fastighet intill vår nuvarande anläggning, fastigheten har en helt ny servicehall på 4-500 kvm, dit söker vi en operatör.

- I den nya fastigheten finns även en Subway restaurang samt en bufférestaurang, vilka kommer stärka områdets attraktivitet. Vi söker till området ytterligare en bensinoperatör med inriktning på lastbilar.

Tidningar inom mediagruppen Swepress