Annons

Åkeri & Transport

Arkivet

Arkiv

Ännu en stark fordonsmånad

Högtrycket på fordonsmarknaden fortsatte i september. Registreringarna av nya personbilar ökade med nio procent, vilket är den trettiotredje månaden i rad med ökade registreringar.

Isbrytningen på branschens nota

I dagarna presenterade regeringen sin budgetproposition för 2017. I budgeten satsar man stora belopp på järnvägen, vilket innebär att annat får begränsade resurser. En av dessa är isbrytningen som även fortsatt kommer att finansieras av farledsavgifter.

Svevia bygger ny port till Landvetter

Svevia bygger ny port till Landvetter

Med en ökande trafikmängd till Göteborg Landvetter Airport behöver infrastrukturen i området utvecklas. Nu har Svevia fått i uppdrag att bygga en bro som i sin placering och form också blir en ny port till flygplatsen.
– Det är extra kul att Svevia ska bygga det som blir porten till flygplatsen och en viktig del i utvecklingen för hela området. Vi känner oss inspirerade. Det skall bli roligt att förverkliga en betydande del i Swedavias planer för nya Göteborg Landvetter Airport. säger Anna-Karin Wärn, arbetschef i Svevia.

Premiärtest av nya Scania S

Premiärtest av nya Scania S

Toppmodellen i Scanias nya generation lastbilar har modellbokstaven S, stansad i fronten. Med en V8 på 730 hästar står S:et för Super. Åkeri & Transport har nu kört den ett par timmar på varierande vägar och kan meddela att liknelsen stämmer, den är verkligen Super.

Ledare 2016 nr 7

Om man tar tusenlappar, gärna de nya som pryds av Dag Hammarskjöld, och lägger dem på varandra så blir det snart en hög hög. Inte vet jag om 100 miljarder i tusenlappar når till månen, men det känns bra att skriva att de gör det i alla fall.Inte lika bra att tänka på...

Ny containerkran i Helsingborg

Ny containerkran i Helsingborg

Nyligen landade Helsingborgs Hamns senaste investering i Västhamnen. Köpet av mobilkranen är en viktig kugge i utbyggnaden av containerverksamheten. Med lanseringen av containerkaj 903 kommer hamnens containerkapacitet att öka med 50 procent. Driftstart planeras till oktober-november 2016.

Hästar på bakstammen lugnar trafiken

Hästar på bakstammen lugnar trafiken

Att få en otålig bilist, en stressad hantverkare eller en tidspressad långtradarchaffis för nära ett hästekipage kan sluta illa.
– I värsta fall kan släpet välta, säger Iris Hjálmarsdóttir.

Utvecklar sin driftverksamhet

Utvecklar sin driftverksamhet

I syfte att utveckla affären och skapa möjligheter för tillväxt, satsar Svevia på en ny organisation för företagets driftverksamhet.

Klimat, hållbart brukande och smart teknik

Klimat, hållbart brukande och smart teknik

MellanskogsElmia bjöd på nyheter i stort som smått och blev till en uppskattad mötesplats för skogsägare, entreprenörer, leverantörer och andra i branschen. Totalt var det omkring 5 000 personer som besökte mässan, som hölls vid Ösby, Västmanlands Naturbruksgymnasium, norr om Sala. Bland de tyngre nyheterna fanns Sampos första skotare och Eschlböcks lastbilshugg – Biber Power Truck – byggd på Volvo och försedd med en specialutformad hytt.