Annons

Åkeri & Transport

Arkivet

Arkiv

Hyundai och Scania i motorsamarbete

Hyundai och Scania i motorsamarbete

Scania ska leverera motorer till nästa generations stora grävmaskiner och hjullastare från Hyundai Heavy Industries Construction Equipment-division.

Rättegång mot litauisk liga inom kort

Rättegång mot litauisk liga inom kort

Jan-Erik Heed arbetar vid gränspolisen i Stockholm. Han är en av Sveriges mest rutinerade kriminalare när det gäller att bena ut stölder av tunga fordon och lyxbilar.
– En lastbil kan stjälas på mindre tid än en halv minut. Även om de har startspärr eller är nyckellösa, säger han på trygg värmlandsdialekt.
Han och hans kollegor ingår i mobil organizied crime group, en Europeisk organisation som samarbetar över gränserna.

Trafiksäkerhetssamarbete med besiktning

Trafiksäkerhetssamarbete med besiktning

Nu inleder Motormännen och besiktningsföretaget Besikta ett samarbete som syftar till att öka trafiksäkerheten i Sverige, bland annat genom att peka på vikten av extrakontroller av bilarnas elektroniska säkerhetssystem vid den årliga kontrollbesiktningen.

Oryx hakar på tydlig världstrend

Oryx hakar på tydlig världstrend

Umeåföretaget Oryx Simulations rider på vågen då efterfrågan på fjärrstyrning av tunga fordon stiger på världsmarknaden. Och Oryx har trygga samarbetspartners genom Volvo CE och Ericsson.
– Vi hävdar oss bra med industrin i ryggen, säger Derny Häggström på Oryx.

Lång sträcka med längre varaktighet

Lång sträcka med längre varaktighet

”Med kalciumklorid får vi bättre effekt och minskar miljöbelastningen”
Den nyhyvlade grusvägen har bevattnats är redo för saltspridningen, som är nästa steg i dammbindningen. Gråvädret bjuder på ett alldeles lagom duggregn.
– Det här är perfekta förutsättningar, konstaterar Christer Svensson när kollegan Frederik Lind rullar ut med bilen lastad med kalciumklorid.
– Räknat per kg är kalciumkloriden dyrare än magnesiumklorid, men sett till kostnaden per kilometer väg blir förhållandet det omvända. Dessutom får vi en mer långvarig effekt.

Tonnys Sofie fyller pension i augusti

Tonnys Sofie fyller pension i augusti

En dansk och en holländare hade hedersplatser på den stora internationella världspremiären för nya Volkswagen Transporter T6 – nämligen Ben Pon som säg stå bakom hela det framgångsrika konceptet och så Tonny Larsen från Danmark.
Med sin ”Sofie” en av världens äldsta bevarade VW Transporter T1.

Även Volvo siktar på entreprenadbranschen

Även Volvo siktar på entreprenadbranschen

Volvo Lastvagnar utökar nu sitt Volvo FH-erbjudande med en ny förstärkt stötfångare. Den förstärkta fronten ger lastbilen en robustare profil som gör den lämplig för mer krävande uppdrag, såsom anläggningsarbete och timmertransporter.
Volvo FH med förstärkt stötfångare presenterades på Intermatmässan i Paris.

Nu börjar det likna något, Iveco

Nu börjar det likna något, Iveco

Vi har åter testat en Iveco Trakker 500 8×4 i Åkeri & Transport. Den här gången med Euro 6 Common Rail-motor och nordiska specifikationer med bland annat luftavfjädring. Det var en helt ny upplevelse och nu börjar det likna något.
Nu väntar vi bara på en ny förarhytt.

Supermiljöbilspengarna riskerar ta slut

Regeringen har för 2015 tilldelat 215 miljoner kr till supermiljöbilspremien på 40 000 kr per bil. Pengarna skall även användas till de supermiljöbilar som nyregistrerades under 2014 men som inte fick någon premie beroende på att pengarna tog slut i förtid.