1. Kompetensbrist i åkerinäringen

  NyheterInför sommarens semestrar är rekryteringsbehovet mycket stort i åkerinäringen. Över hälften av åkeriföretagen har inte lyckats anställa extrapersonal. Den främsta anledningen är kompetensbrist, visar en undersökning Sveriges Åkeriföretag låtit göra.

 2. Nya Huddig 1260D i Rail-version, redo för järnvägsjobb.

  Generationsskifte hos familjen Huddig

  NyheterBättre sikt, väsentligt snabbare styrsystem och en ny stor display. Lägg därtill en ny steg IV-motor och ett nytt efterbehandlingssystem, som ger mindre utsläpp och lägre bränsleförbrukning. Det är en del av nyheterna i nya generationens grävlastare 1260D från Huddig.

 3. Goda köregenskaper kombineras med enastående prestanda och bränsleeffektivitet. Legendariskt motorljud avslöjar kraft och robusthet. Det är här som känslan möter förnuft. Ja, det är så Scania sammanfattar det hela, kort och gott.

  Ny generation V8 från Scania

  NyheterScania fortsätter att surfa på framgångsvågen med sin nya generation lastbilar, som introducerades i augusti i Paris för ett år sedan. Nu kommer nya motorer, åttor i lagom vinkel förstås, och lika säkert med senaste Euro 6-reningen. De lanseras i tre effektnivåer. Och företaget garanterar att det mesta är nytt. Men den unika Scania-känslan finns kvar i säkert behåll.

 4. Expanderar inom transporter

  NyheterProgramvaruföretaget Hogia växer stadigt och satsar nu på ett nytt affärsområde, Hogia Transport Systems. Här samlas alla verksamheter som idag jobbar med transportbranschen. Företaget räknar med en tillväxt om 35 procent fram till år 2020 inom det nya affärsområdet.

 5. Ett hundratal sophämtare samlade vid företaget Reno Nordens lokaler i Älvsjö i södra Stockholm. Foto: Jonas Ekströmer/ TT

  Framtiden för Reno Norden är mycket oviss

  NyheterDet var några dagar in på juli som det började lukta illa på Stockholms gator. Ett 50-tal sophämtare från Reno Norden slutade att hämta soporna, de valde istället att gå ut i vild strejk. Sophämtarna var långt ifrån nöjde med främst två saker, nämligen den så kallade nyckelhanteringen, där uppdragsgivaren Stockholms stad kräver att alla nycklar som märkas och katalogiseras. Vidare var sophämtarna missnöjda med att arbetsgivaren aviserat förändrade bonusvillkor, vilket i praktiken skulle innebära sänkt lön.

 6. Ntex satsar på 200 nya trailers

  NyheterFör att bli en ännu vassare transportör satsar Ntex på nya trailers. Dessutom har företaget installerat GPS i hela fordonsflottan. Nu kan trafikledarna se alla trailers position i realtid, vilket gör det lättare att planera in nya bokningar.

 7. Markus Josefssons företag Falkenbergs transport drabbades av två bränder samma vecka. Foto: Clas-Göran Sandblom

  Markus husvill av bränder

  NyheterYtterligare två anlagda bränder som drabbat åkerier har inträffat. Nu i Halland. Markus Josefsson, vd för Falkenbergs Transport, har drabbats två gånger – med bara en veckas mellanrum. – Andra gången trodde jag att min kompis skojade när han ringde mig strax före midnatt, säger han till vår tidning.

 8. Å&T träffar Torbjörn Andersson när det mesta som rivits körts bort. Foto: Clas-Göran Sandblom

  Chocken har just släppt sitt grepp

  NyheterEn hög med gammal betong och några eldhärjade lastbilar. Det är allt som är kvar på tomten där Sigurd Anderssons i Falkenberg i decennier drivit åkeri, terminal och lagerverksamhet. Lokalerna förstördes i en häftig brand som av allt att döma var anlagd. – Jag ska igång igen, säger Torbjörn Andersson, vd.

 9. Jan Gunhaga.

  Volvo hyllar sina rullande slitvargar

  NyheterLastbilar lever ett hårt liv i ur och skur för att troget leverera varje dag, år efter år. Volvo Lastvagnar har instiftat Volvo Trucks High Mileage Award för att hylla de Volvolastbilar som rullat längst - minst 150 000 mil.

Ladda fler artiklar