1. En smartare bränslehantering

  NyheterNu börjar Växjö Energi att på egen hand flisa veden som används till bränsle i Sandviksverket. Det innebär färre transporter och en mer miljösmart produktionskedja.

  • Annons
 2. Effektivare körning i skogsbruket

  NyheterDet har länge diskuterats vad ett byte till R5500 skulle innebära för den egna verksamheten i skogen. Genom en ny webapp kan du numera köra dina egna siffror i kalkylatorn och få svaret på några minuter. Appen kan hittas på JPS tekniks wesida och är gratis att använda.

 3. Ökad försäljning av Berco skåp

  NyheterE-handlen i Sverige ökade med hela 15 procent under första kvartalet i år jämfört med motsvarande period under 2015. Det är framförallt livsmedel som står för den största ökningen. – Vi fick den första förfrågan för fem-sex år sedan, berättar Ulf Jonsson, platschef på Berco i Skellefteå.

 4. Volkswagen Crafter i skåputförande. Försedd med 2,0 liters 145 hästars motor och åttaväxlad automatisk manuell låda. Foto: Alf Wesik

  Volkswagen har ingen separationsångest för nya Crafter

  NyheterKnappast någon separationsångest här, minsann. Volkswagen gör ingen hemlighet av att man ser enbart fördelar med att ha brutit med den gamla samarbetspartnern Mercedes i den största transportbilsklassen. – Det känns onekligen väldigt bra, säger Dr Harald Ludaneck, och tekniskt ansvarig för Volkswagen Commercial Vehicles. Vi har en ny fabrik i Polen där nya Crafter tillverkas och identitetsmässigt är nya Crafter mer vi, alltså mer Volkswagen.

 5. Marcus och Mathias Lindh kommer inte att stå med händerna i byxfickorna när snön kommer. De har satsat på superklassen i miljöteknik. Foto: Clas-Göran Sandblom

  Grön föregångare i dubbel bemärkelse

  NyheterDe snöröjande bröderna Mathias Lindh och Marcus Karlsson i Kungsbacka går ett par steg längre än vad som krävs. De satsar på den absolut senaste miljötekniken. – Maskinen är bränslesnål och mäter exakt den mängd flis och salt, som ska spridas, säger Mathias, vd.

 6. Jim Bené och Michael Haddleton tycker att D10:an förenar smidighet och mångsidighet med en enorm produktivitet.

  Mäktig 72-tons bandschaktare med skönt mullrande V12:a

  Nyheter– Vi såg en pärla och bestämde oss direkt för att henne måste vi ha! Det liksom gnistrar till i Michael Haddletons ögon när han berättar om mötet med en 72-tons Cat D10T i Pajala. Bandschaktaren var en av alla maskiner som skulle säljas efter gruvbolaget Northlands konkurs. Budgivningen gick bra, så nu finns maskinen i det nybildade bandschaktarbolaget DXT.

 7. Bygger arena för Svenska Rallyt

  NyheterUnder fyra dagar i februari riktar alla rallyintresserade blickarna mot Värmland och det klassiska Svenska Rallyt – det enda vinterrallyt i FIA World Rally Championship (WRC). Swecon förlänger samarbetet med arrangören och nyheten ”Swecon Road to Rock Arena” kommer att bjuda på spektakulära scener i Torsby.

 8. Miljövänligare avfallshantering i Madrid

  NyheterKommunfullmäktige i Madrid har utökat sin park med 109 Iveco Stralis-fordon som går på komprimerad naturgas (CNG) för insamling av kommunalt avfall i den spanska huvudstaden.

 9. Automässan viktig för motorbranschen

  NyheterAutomässan är en viktig och stor manifestation för motorbranschen. Det menar Anders Ekberg, ansvarig för branschföreningen Sveriges Bildelsgrossisters Förening, SBF, engagemang i mässan. En majoritet av medlemsföretagen ställer ut.

 10. Röjning i Örnsköldsvik

  NyheterSvevia får fortsätta som vägentreprenör för Örnsköldsviks kommun i området. Det förnyade uppdraget sträcker sig över de tre närmaste åren.

Ladda fler artiklar
 • Annons
 • Annons