1. Bättre vägar i Västerbotten

  NyheterSäkerheten för trafikanter och vägarbetare prioriteras på de fem sträckor där Svevia utför förbättrande beläggningsarbete under sommaren i Västerbottens inland.

 2. Fredheim svensk återförsäljare

  NyheterFredheim Maskin blir svensk återförsäljare av Telestack. Den första Telestackmaskinen är redan beställd, en Telestack LF520 som inom kort kommer att levereras till Karlstad.

 3. Engcon prisas för säkerhets skull

  NyheterEngcons verksamhet i England har tillsammans med den branschunika engelska utbildnings- och certifieringsorganisationen NPORS tagit fram en säkerhetsutbildning för tiltrotatorer som täcker de grundläggande delarna av tiltrotatorn, samt dess användning.

 4. Nya Mercedes X-Klass är marknadens första pickup i premiumklassen.

  Spännande kombo från Mercedes

  NyheterNu har Mercedes visat X-Klass, som tar premiumkänslan i pickup-segmentet till en helt ny nivå. Nya X-Klass kombinerar pickupens klassiska fördelar med komfort, design, körkänsla och säkerhet som i en vanlig Mercedes Dessutom har den klassens rymligaste flak. X-Klass kommer till Sverige i höst.

 5. Höjer nybilsprognosen för året

  NyheterBIL Sweden reviderar upp prognosen för nybilsregistreringarna i år till 375 000 bilar. Det är en uppjustering med 15 000 bilar jämfört med den tidigare prognosen på 360 000.

 6. De flesta känner naturligtvis Fords historia, det löpande bandet, grundaren Henry, och den ikoniska Modell T. Men inte alla känner till Modell TT, en transportbil som började tillverkas år 1917.

  Fords transportbilar firar sina första 100

  NyheterNyligen var det exakt 100 år sedan Ford lanserade sin första transportbil, Ford TT. Tvåsitsiga Ford TT baserades på den numera legendariska T-Forden, men var längre och starkare. De flesta har nog hört talas om Ford Modell T, den ikoniska bilmodellen som blivit en global succé. Men inte alla känner till Modell TT.

 7. Förvärvar fastighet i Söråker

  NyheterDelta Terminal expanderar sin verksamhet i Söråker genom förvärv av en logistikfastighet på 26 000 m2 med tillhörande mark av Söråker Hamnfastigheter. Fastigheten är mycket lämplig för godshantering och har järnvägsanslutning till Ådalsbanan med två järnvägsspår in i byggnaden.

 8. Fästena till grävverktyget är det enda av tillbehören som passar andra maskiner. Men Torbjörn påpekar att verktyget behöver högt oljeflöde vilket kan göra det svårt för andra mindre maskiner att få en bra prestanda. Här är Doro Digger med grävräfsa.

  Båt som inte är en båt

  NyheterFör 25 år sen var Torbjörn Hahlin föreståndare på BP-macken i Dorotea. I dag har han ett av kommunens största tillverkningsföretag. Men Truxor med tillbehör går inte hem enbart i Sverige, i stället går mer än 60 procent av tillverkningen på export utanför Europa. – Jag säljer kanske två, tre maskiner per år till Sverige men har över 40 exportländer.

 9. Stark ökning för supermiljöbilar

  Nyheter– Nyregistreringarna av supermiljöbilar, dvs bilar med koldioxidutsläpp högst 50 gram per km, har i riket som helhet ökat med 37 procent under det första halvåret i år. Det är visserligen en uppgång från låga nivåer, men det är en positiv trend vi ser med successivt ökade registreringar av laddbara bilar varje år, säger Bertil Moldén, vd för BIL Sweden.

Ladda fler artiklar