1. Levererar 81 Scania till försvaret

  NyheterScania Sverige ska leverera 81 lastbilar till Försvarsmakten. Affären innebär en avsevärd föryngring av försvarets nuvarande lastbilsflotta.

 2. Bättre koll på bränslet

  NyheterHar du kontroll på firmans bränsleförbrukning? JB Mark & Bygg i Stockholm har full kontroll över utgiftsposten efter att ha börjat använda SmartDok.

 3. MAN TGL 12.220 är en stilren distributionsbil som bara blivit bättre med åren.

  Bra bil från MAN har blivit bättre

  NyheterNär MAN TGL lanserades för 16 år sedan handlade det om en smärre sensation. På bara ett ögonblick hade MAN lyft nivån för lätta distributionsbilar till en nivå vi inte tidigare sett. Allt sedan lanseringen kring sekelskiftet har modellen hållit sig i framkant och gör så fortfarande. Den bil vi nu tittar närmare på i Åkeri & Transport är nya TGL, med en ny interiör som ter sig ungefär lika läcker som hytterna på de större TGM och TGS.

 4. Engcon invigde ny fabrik

  NyheterEngcon, världsledande på tiltrotatorer för grävmaskiner, har nyligen invigt ännu en fabrik i företagets huvudort Strömsund. Det är en ökad efterfrågan på Engcons produkter samt en satsning för att korta leveranstiderna ytterligare som ligger till grund för investeringarna i den nya fabriken.

 5. Tysta och flexibla taktransporter

  NyheterFrån starka lättviktstakräcken till helt integrerad ProSafe-surrning: Med det tysta och flexibla TopSystem från Sortimo skräddarsys möjligheterna till transporter på biltaket efter företagets behov både snabbt och enkelt. Det bidrar till att optimera driftsekonomin och ökar dessutom säkerheten under transporten.

 6. Timberpro TF 840 Combo har motor, hytt och kran i samma enhet på en svivelförsedd svängkrans. Principen känns igen från runtomsvängande grävmaskiner.

  Flexibelt test – tvåmaskinsystem vs kombikoncept

  NyheterDet har krävts en del anpassningar och ombyggnader, men nu tycker Sveaskog att åttahjuliga kombimaskinen från Timberpro gör ett bra jobb som både skördare och skotare. – Jämför vi de totala kostnaderna fritt bilväg så hamnar konceptet i nivå med tvåmaskinsystem. Till detta kommer fördelen att förarna både skördar och skotar. Det ger stor flexibilitet och uppskattas av våra förare, säger Lennart på Sveaskog.

 7. Robert förstärker BDX-teamet

  NyheterEfter fem år på BDX och senast som affärschef på affärsområdet Rail har Robert Eriksson rekryterats till tjänsten som ny divisionschef för division entreprenad och tillträder omedelbart.

 8. Avtal för åkerier och terminaler

  NyheterDen 9 maj träffades överenskommelse om ett nytt Transportavtal gällande från den 1 april 2017 till den 31 mars 2020. Avtalet följer det etablerade märket på arbetsmarknaden och ger 6,5 procents lönehöjning under avtalsperioden.

 9. Mässansvarige Jakob Hirsmark siktar på 50 000 besökare från ett 50-tal länder på årets Elmia Wood den 7 till 10 juni. Foto: Elmia

  Elmia Wood samlar rekordmånga utställare

  NyheterDet handlar om den ständiga frågan, helstam eller kortvirke. Det handlar om skotare eller lunnare. Det handlar om världens största skogsmässa – Elmia Wood i skogarna söder om Jönköping andra veckan i juni. – Vi slår nytt världsrekord bland skogsmässor i år. Fram tills idag den 16 maj, har vi sålt 553 montrar. Och säljer fortfarande. Vi siktar dessutom på 50 000 besökare från ett 50-tal länder, säger mässansvarige Jakob Hirsmark.

 10. Montaget på lastväxlarram ger maximal flexibilitet. Standardstorleken rymmer tio kubikmeter vatten.

  Allt fler har friskt vatten i tankarna

  NyheterSinande eller förorenade vattentäkter, reparation eller renovering av vattenledningsnätet, stora evenemang, betongarbeten och påfyllning av pooler och badtunnor. Det är tillfällen som kan kräva transport av vatten. För åkerier som investerar i rätt utrustning finns goda möjligheter att ta del av en ny och växande marknad. – Kommunerna själva har inte de resurser som krävs. Dessutom kan vattentankarna användas mer effektivt och flexibelt om de ägs av åkare, säger Sören Liljestrand på Svensk Vattenförsörjning AB.

Ladda fler artiklar