1. Ny koncernchef Translink Holding AB

  NyheterTranslink Holding AB har anställt en ny koncernchef. Carina Jakobsson, 38 år, har en bakgrund inom industrin med erfarenhet av såväl marknad som ekonomi- och produktionsstyrning.

 2. Delvators vd Lotta Lundquist.

  Förstärkt service runt Stockholm

  NyheterDelvator AB blir ny huvudägare i HVL Maskin AB, vilket är första steget i en offensiv strategi för att stärka tillgängligheten till maskinservice för Hitachiägare i Stockholmsområdet. Satsningen sker i nära samarbete med AB Hüllert Maskin och övriga delägare.

 3. Preem förvärvar bulkverksamhet

  NyheterPreem förvärvar YX Norge bulkverksamhet i Norge. Affären omfattar en drivmedelsvolym om cirka 200 000 kbm. Preem fördubblar därmed sin totala försäljningsvolym i Norge till cirka 400 000 kbm per år. Förvärvet innefattar även 600 kunder varav cirka 15 återförsäljare.

 4. Betydligt törstigare än du tror

  NyheterDin bil kan dra betydligt mer bränsle än du tror. Vissa modeller drar 50 till 60 procent mer än vad den tekniska specifikationen från tillverkarna visar. Volvo vägrar kommentera tidningen Motors uppgifter. – Bilisterna är lurade och rättslösa, säger Motormännens tekniska expert Carl-Erik Stjernvall.

 5. Volvos lastbilar utrustas redan från början med olika slags aktiva säkerhetssystem.

  Viktigt att både se och synas

  NyheterI takt med att de olika elektroniska systemen snabbt ökar säkerheten och bidrar till att antalet trafikolyckor med lastbilar minskar, så är det fortfarande ett område som verkar vara svårt att komma till rätta med. Nämligen att få alla förare att använda säkerhetsbälte. Det visar Volvo Trucks Safety Report, som nyligen presenterades.

 6. Här en bild från förra världsfinal, som avgjordes år 2015 i Södertälje.

  Tävlar för att öka kompetensen

  NyheterNormalt sett letar de efter svaren på frågor – Scanias verkstadsmekaniker, reservdelspersoner och kundmottagare. Denna gång letar de på nätet efter frågorna. – Ja, så kanske man kan säga, säger projektledare Anders Karlsson, Scania Top Team till Åkeri & Transport. Men tanken är ju att de även ska finna svaren.

 7. Björn Björnberg Larsson, Avesta, har 23 mil enkel väg för att lasta i Oxelösund. Ibland får han vänta och han gör tummen upp för truckstop. Foto: Privat

  Kaos med köer på SSAB är över

  NyheterMed ett nytt system för inregistrering har SSAB i Oxelösund ökat säkerheten och förbättrat arbetsmiljön – såväl innanför grindarna som utanför. Vinnare är alla lastbilschaufförer och den egna personalen. – Nu har vi bättre koll och släpper inte in fler bilar än vad vi klarar, säger mannen bakom förändringen, Jonas Norén, chef för order- och transportplanering.

 8. Bättre puts på fälten

  NyheterYstaMaskiner AB presenterar två nya modeller av betesputs för bakmontering på traktorns 3-punktsfäste. Den mindre modellen har en arbetsbredd på 1,55 m och väger 292 kg och den större väger 318 kg och har en arbetsbredd på 1,80 m. Rekommenderat effektbehov är 30-50 hk.

 9. Nytt storhotell på Arlanda

  NyheterI oktober 2016 kom Swedavia och hotelloperatören Nordic Choice Hotels överens om att Arlandas nya storhotell kommer drivas av Comfort Hotel.

 10. Jespher Olsson trivs som entreprenör och i sin Liebherr 900. "Det är kul att se resultatet av det jag gör", säger Jespher Olsson, som nu är inne på sin femte säsong med renovering av vägdiken.

  Jespher är entreprenör med tydlig profil

  NyheterDet ser lekande enkelt ut, men varje skoprörelse är ett resultat av både kunskap och känsla. Samtidigt krävs full koll på omgivningen, eftersom jobbet utförs i trafikerad miljö. – Det är kul att det blir ett så synligt resultat. Men det gäller att vara på sin vakt. En del bilister tar inte minsta hänsyn, säger Jespher Olsson, som specialiserat sig på renovering av vägdiken.

Ladda fler artiklar