1. Eftermonterad RPS-funktion

  NyheterRototilt Positioning Solution ger föraren exakt kontroll på redskapens position i grävsystemet. Den passar nu alla styrsystem samt finns tillgängligt för eftermontering på Rototilts R-serie.

 2. Den nya hybridkonceptbilen från Volvo Lastvagnar bygger på en Volvo FH med en D13 Euro 6, steg C motor.

  Konceptbil på Volvo FH för fjärrtransport

  NyheterNär Volvo Lastvagnar visar upp en konceptlastbil med hybridteknik så är det alltså ett ekipage avsett för fjärrtransporter. Det är ett viktigt tekniksteg eftersom just tekniken tidigare har sagts vara mest lämpad för körningar med många start och stopp.

 3. Svevia utför tunneltvätt i Stockholm

  NyheterTrafikverket har gett Svevia fortsatt uppdrag att sköta tvättning och renhållning av vägtunnlar i Stockholm och Mälardalen fram till och med 2022. Uppdraget omfattas totalt av 41 kilometer tunnlar varav de längsta är Södra och Norra länken.

 4. En smart bilvärmelösning

  Nyheter– Den är verkligen smart, men ändå så enkel, säger Jens Holmström, produktchef på KG Knutsson AB. Med det nya grenuttaget får mekanikern nya alternativ vid montering av Calix motorvärmare.

 5. Två generationer timmerbilar duellerar. Till vänster Scania S 500 av senaste generation och till höger Scania Streamline 143 1992 års modell. Den blå försedd med rak sexa, den gröna med vinklad åtta.

  Allt var trots allt inte bättre förr

  NyheterMånga bäckar små. Det är mer regel än undantag att addera besparingssiffror varje gång de stora lastbilstillverkarna visar upp en ny eller uppdaterad version av sina fordon. De här procentsiffrorna noteras och redovisas lite slentrianmässigt. Det visar sig nu att siffrorna är värde betydligt mer uppmärksamhet än så.

 6. Nya däck för citybussar

  NyheterKraven som ställs på däck för bussar i innerstadstrafik är höga, eftersom dessa däck utsätts för större påfrestningar än inom något annat område.

 7. Designen på fronten är tillspetsad med nya ribbor som ska ge ett mer kraftfullt intryck. Tidigare har dett ansetts svårt eftersom kyleffekten skulle ha försämrats. Nu är den saken ur världen och resultatet blev snyggt. Foto: Ivan Stjernqvist

  Skenet bedrar - massor av nytt under skalet

  NyheterSett till det yttre ser hytten på MAN TGX i princip helt orörd ut – under skalet och den oförändrade designen döljer sig massor av nyheter, allt för att ge användaren en behagligare arbetsplats och större möjligheter att göra körningen mer effektiv. Det har varit en del frågeställningar i branschen sedan pressen fick tillfälle att lite snabbt stifta bekantskap med MAN:s påkostade monter på IAA i Hannover i höstas. Det har visserligen funnits flera tillfälle att titta närmare på fordonsflottan sedan dess, men frågetecknen har endast till viss del rätats ut.

 8. Högsta industristandard

  NyheterSedan 2016 är Otrane AB distributör på den Nordiska och Baltiska marknaden för TRW:s smidda stålfälgar för entreprenad och industrifordon.

 9. Kraftfull andrastegskross från Sandvik

  NyheterSandviks nya konkross CS550 som lanseras på CONEXPO-CON/AGG är en kraftfull andrastegskross för applikationer på upp till 700–750 ton. Förutom dess flexibilitet och kapacitet har den avancerade funktioner för automation och underhåll för maximal produktivitet och drifttid.

 10. Karin Karlsson och Matz Westberg har märkt ett stort intresse för Formula Edition, i detta fall en Renault Kangoo.

  Renault på turné tillsammans med påbyggare

  NyheterDet blev de många möjligheternas turné när Renault Nordic samlade samarbetspartners för att möta både kunder och återförsäljare runt om i landet. Renault Pro+ Tour visade flera exempel på smarta byggnationer grundade på Kangoo, Trafic och Master. När turnén avslutades hade 1 800 personer passat på att bekanta sig med bilarna och de olika lösningarna.

Ladda fler artiklar