1. Tagesson satsar på Hüllert Maskin

  NyheterAndreas Tagesson är sedan mars i år operativ chef hos AB Hüllert Maskin i Vara. Han tillträder tjänsten samtidigt som Hüllerts försäljning av teleskoplastare ökar och företagets representation förstärks över hela landet.

 2. Lastbilen behöver inte vara problemet, utan andra orsaker. Det är kommentarer Dag fått från kvinnor. Synpunkter som han kommer att ta med i forskningen. Foto: Örebro universitet

  Invanda mönster styr

  NyheterMän har i alla tider konstruerat lastbilar för män. Nu ska forskare i Örebro ta fram verktyg för att öka kunskapen om hur normer kan inverka på hur, och för vilka, lastbilar konstrueras. – Som jag ser det vill Volvo lastbilar öka ingenjörernas medvetenhet om hur normer inverkar på utveckling och kreativa miljöer, säger Dag Balkmar, forskare i genusvetenskap vid Örebro universitet.

 3. Mikael spindeln i nätet.

  "Många chaufförer tvingas fiffla"

  NyheterMikael Bäckström är Sveriges förste trafikåklagare. Han ska göra svensk polis och åklagare effektivare. – Från 1 maj är jag ansvarig för ärenden som gäller företagsböter inom trafikområdet, säger han.

 4. Ny återförsäljare i Danmark

  NyheterCranab i Vindeln växlar upp i Danmark och inleder ett samarbete med Gersvang Maskiner ApS som från och med april blir ny återförsäljare för varumärket Slagkrafts vägröjningsmaskiner.

 5. Fredheim satsar stort under 2017

  NyheterNu satsar Fredheim Maskin fullt inför 2017 med både mässor, förmånliga avtal och ett nytt sälj- och supportkontor i Karlstad.

 6. Missnöjda medlemmar svingade vilt efter avslöjanden om hur Transportbasen Lars Lindgren använt förbundets pengar. Sådan, oförtjänt, kritik drabbade bland andra Freddy Welle. Foto: Clas-Göran Sandblom

  Welle fick "ta skit" för skriverier

  NyheterSvallvågorna efter det som ledde till Lars Lindgrens avgång sköljde även över andra fackliga företrädare. – Men de som för mest oväsen är sådana som inte är medlemmar, säger Freddy Welle, 63, från Göteborg.

 7. Ny försäljningschef på Huddig

  NyheterDaniel Myrgren har idag tillträtt som ny marknads- och försäljningschef på Huddig AB. Han kommer närmast från tjänsten som marknads- och försäljningsdirektör på SMP Parts AB.

 8. Mikael Käll och Åke Magnusson framför nyförvärvet från JCB.

  Hydradig ger nya hjul i verksamheten

  NyheterDet hörs tydligt på företagsnamnet vad Åkes Hjullastartjänst i värmländska Kil har för verksamhet. I varje fall fram till helt nyligen då de fyra hjullastarna fick sällskap av en grävmaskin. – Jag har länge funderat på att investera i en grävmaskin, men har tyckt att vanliga 14- och 16-tons hjulgrävare är för stora och klumpiga för våra behov. När JCB lanserade sin Hydradig fastnade jag direkt för konceptet, berättar Åke Magnusson.

 9. Åkeri väljer Allison

  NyheterMaskindelar och industrikomponenter från hela världen måste komma fram till mottagaren i rätt tid för att inte orsaka produktionsbortfall. Br. Bäver Transport tar det säkra före det osäkra och kör med lastbilar som utrustats med Allisons helautomatiska växellådor.

 10. – Vi började som generalagent Ifor Williams 2008. Det ger oss tillgång till ett brett sortiment från en tillverkare som värdesätter kvalitet lika högt som vi och våra kunder, säger Per Lindqvist på Trailerimporten.

  Tillfälligheter bakom långsiktig agentur

  NyheterDet är skillnad mellan släp och släp. En del är prutade i både material och konstruktion för att hålla nere priset. Andra är gjorda för att hålla – år från år. Det framgick tydligt för Per Lindqvist när han letade trailer för eget bruk – ett sökande som lade grunden till Trailerimport. Sedan 14 år hjälper företaget entreprenörer och privatpersoner till pålitliga lösningar. Och sedan 2008 sker det med trailers från brittiska Ifor Williams.

Ladda fler artiklar